Koulutettu hieroja -
Susanna Silvenius Koulutettu hierojaPalvelut ja hinnasto
Ennen hierontaa
Hieronnan jälkeen
Hieronnan vaikutuksia
Yhteystiedot
-

Valmistautuminen

Ennen hierontaa on hyvä juoda lasillinen vettä ja välttää raskaan ruoan syömistä. Suihkussa käyminen on suotavaa, mutta ei pakollista. Myös saunominen voi rentouttaa lihaksistoa ja helpottaa hierontaa.

Kevyt treeni ennen hierontaa on mahdollista, mutta lihasten tulisi palautua liikuntasuorituksesta ennen käsittelyä. Muuten hierojalla voi mennä aikaa purkaa treenin tuoma jännitys ennen kuin hän pääsee käsiksi syvemmällä oleviin ongelmiin.

Meikit, ketjut ja vyöt?

Hierontaa tai hierojaa ei haittaa meikki, mutta usein se saattaa levitä tai tarttua kasvojen suojapaperiin vatsalla maatessa. Myös kampaus menee todennäköisesti sekaisin niskahieronnan jälkeen. Hajuveden tai deodorantin käyttö on sallittua, mutta voimakkaita hajusteita on kohteliasta välttää, sillä seuraava asiakas saattaa olla hajuyliherkkä tai allerginen tuoksuille.

Korut ja kello on hyvä riisua, sillä ne vaikeuttavat hierontaa ja hierontarasva voi tarttua niihin. Taskuissa olevat tavarat ja vyö kannattaa myös poistaa hieronnan ajaksi, etteivät ne paina vatsalla ollessa. Rintaliivit voi ottaa pois tai pitää päällä, tälloin yläselkää hierottaessa hieroja avaa liivien hakaset ja siirtää olkaimet sivuun. Hieronnan jälkeen hän myös sulkee ne. On hyvä tietää, että hieroja peittelee aina huolella paikat, joita ei sillä hetkellä käsitellä.

Keskustele hierojan kanssa

Kerro hierojalle tilanteestasi. Mainitse myös mahdollisista sairauksista. Kerro mitä odotat hieronnalta ja muista painottaa ongelmakohtiasi.

Milloin ei hierontaan?

On tilanteita, jolloin hierontaan ei pitäisi tulla. Hieronnan yleisimmät esteet ovat tulehdukset, kuume, flunssa, ruhjevammat, avohaavat, lihasrevähdykset, laskimotukos, hemofilia (verenvuototauti), syöpä tai tyrä. Epävarmoissa tapauksissa kannattaa kysyä hoitavalta lääkäriltä. Muista myös aina mainita hierojallesi terveydentilastasi.

Monissa tapauksissa hierontaa voidaan myös mukauttaa, esimerkiksi raskaana ollessa. Kun vatsalla oleminen ei enää onnistu, voidaan asiakasta hoitaa kylkimakuulla tai istuma-asennossa. Myös alkuvaiheen raskaudesta on tärkeä ilmoittaa hierojalle, jotta hän voi ottaa asian huomioon hoidon aikana.