Koulutettu hieroja -
Susanna Silvenius Koulutettu hierojaPalvelut ja hinnasto
Ennen hierontaa
Hieronnan jälkeen
Hieronnan vaikutuksia
Yhteystiedot
-

Hieronnan vaikutuksia


Hieronta vaikuttaa pääasiassa ihoon, verenkiertoon ja aineenvaihduntaan. Kun esimerkiksi hartiat ovat pitkän aikaa jännittyneinä, lihasten verenkierto hidastuu ja hapettomassa tilassa niitä alkaa särkeä. Hieronta parantaa lihaksen verenkiertoa ja sitä kautta myös poistaa kipua. Hieronta paitsi rentouttaa lihaksia myös  lisää niiden elastisuutta sekä poistaa kiinnikkeitä. Hieronnalla on myös keskushermostoa rauhoittava vaikutus.

Kuinka usein käydään hierojalla?

Yksi hierontakerta ei välttämättä aina riitä, vaan ongelman hoitamiseksi tai kivun lievittämiseksi tarvitaan useampia käyntejä. Joillakin asiakkailla on akuutteja ongelmia ja tällöin hieronta toimii parhaiten "kuurina",  useampana hoitokertana lyhyellä aikavälillä. Pääsääntönä voidaan kuitenkin pitää, että samaa aluetta käsiteltäessä kertojen välissä olisi hyvä olla muutama päivä taukoa.

Säännöllinen käynti hierojalla on suositeltavaa ja sopiva hierontakertojen määrä itselle selviää ajan myötä. Se on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat monet tekijät -  millainen tarve hieronnalle on, hoidetaanko jotain tiettyä vaivaa jne. Myös työn ja harrastusten kuormittavuudella on paljon merkitystä.